MOLLY MAHER – FOLLOW

Molly Maher is een getalenteerde Amerikaanse zangeres, gitariste en songschrijfster uit St. Paul, Minnesota die zich heeft toegelegd op het brengen van folk-, roots- en Americana-muziek met een vleugje bluesklanken in de sound van haar werk. Ze doet dit al heel lang met ‘The Disbelievers’, haar vaste begeleidingsgroep die is samengesteld uit elektrisch gitarist en producer Erik Koskinen, gitarist Paul Bergen, bassist Josh Gravelin en drummer Noah Levy.

Toen we haar nieuwste, vierde album “Follow” kregen toegestuurd viel onze aandacht meteen op een aan het cd-hoesje vastgehechte sticker met een zeer lovende quote van ‘Los Lobos’-medeoprichter, gitarist en percussionist Louie Pérez die haar muziek omschrijft als eenvoudig maar doorleefd en heel melodieus. Dat kunnen wij eigenlijk allemaal maar bevestigen na de beluistering van de tien songs die Molly Maher heeft gecomponeerd voor deze plaat.

Laat u zelf overtuigen van haar kwaliteiten bij het bekijken en beluisteren van de songs “Run Run Run” en single “Find The Shephard” op de twee bijgaande video’s. Maar dat er nog veel meer moois te horen valt op het album “Follow” bewijst Molly Maher ook in nog andere songs op deze plaat. Een collega-recensent vergeleek haar als een kruising van Lucinda Williams met Bonnie Raitt en ook dat kunnen we heel goed onderschrijven. Die knappe blend van folk met blues, country en rock is zeker iets wat beide dames eveneens kan worden toegeschreven.

De albumopeningstrack “Jango” is een instrumentaaltje dat net zo goed op een nieuwe plaat van ‘Calexico’ had kunnen staan. Het is trouwens niet het enige instrumentale nummer op “Follow” want wat verderop krijgen we nog zo’n door ‘Calexico’ geïnspireerde track met het Mexicaans klinkende nummer “Go Slow”. Het grote zangtalent van Molly Maher valt ook ruimschoots te bewonderen in de twee liedjes die u op de video’s hoort, maar net zo goed in de countryfolkballad “Pale Face River”, het bluesy “StormCloud”, het wondermooie “Bird Song (I’ll Follow You)” en het al even bekoorlijke “Someday Somebody”.

We lazen ergens dat Molly Maher na een diagnose van borstkanker en de strijd tegen deze ziekte in 2010 zo’n negen jaar heeft gewerkt aan deze liedjes vooraleer ze besloot om ze te gaan opnemen in de ‘Real Phonic Studios’ in St. Paul, Minnesota. We hopen dan ook dat we niet nog eens zo lang zullen moeten wachten op een opvolger voor dit heel warm en aangenaam aanvoelende prachtalbum. Topwerk!

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Real Phonic Records

video